1,2,3..Fronter for studenter

Fra ewiki
Hopp til: navigasjon, søk

Her beskrives veien inn til Fronter. Se også sjekkliste for nye studenter som er mer generell.

Veien inn

 1. Aktivere først din brukerkonto. Når det er gjort har du brukernavn og passord som er felles for de it-tjenester du har tilgang til.
 2. Semesterregistrer deg på StudentWeb. Dagen etter (integrasjon nattetid) får du tilgang til emnerom i Fronter motsvarende de emner du meldte deg på via StudentWeb.
  Etter- og videregående studenter (EVU) blir ofte påmeldt og semesterregistrert av administrasjonen spesielt om de begynner et studium midt i et semester.
 3. Logg inn på Fronter https://fronter.com/hit (eller via lenke på http://www.hit.no). Anbefaler at du bruker du FEIDE-pålogging, da er du automatisk logget på andre tjenester som bruker FEIDE (eksempel Radix).

Fronter

Neste alle emner har innleveringer
Innlevering.JPG
- Dette er bildet studenten ser ved første klikk på en innlevering!

Første side når du kommer inn på Fronter er Dagens. Den er din personlige oppslagstavle. Informasjonen på Dagens er basert på de tilganger du har i Fronter.

 • Beskjeder og informasjon blir ofte bare gitt via Fronter. Gjør det til en vane å logge inn i Fronter hver dag!
  Fronter App gjør at du får dine meldinger/varslinger på din mobil - anbefales!

Forsiden "Dagens" viser kun "siste nytt" fra alle dine rom, som fort kan skyves ut av oversikten når nye ting kommer inn. Du må besøke dine rom ofte for å holde deg oppdatert.

 • Fronter-rom finner du via Rom-knappen øverst til venstre, og klikk deretter "Vis romliste". Du kan merke av "favorittrom" som da vil vises under "Favoritter". Noen rom er fellesrom som du har tilgang til uten videre, andre rom krever at du er meldt på for å få tilgang. På/av-melding gjør du selv via StudentWeb. Det kan være praktisk at "pinne" de rom du bruker ofte.
 • Undervisningsmateriale finner du via verktøy/mappe i venstre meny. Lenke til video- og lydfiler peker som regel til Radix. Har du logget på med FEIDE fungerer lenken uten ny pålogging.
 • Innleveringer gjøres i "Innlevering". Bare du og lærere se hva du levert. Studenter kan ikke se andre studenters innleveringer. Du finner "Innlevering" i alle emnerom. Når lærer har laget en innlevering får du en varsling (også på mobil om du installert fronter's app). Åpner du en innlevering kan du enkelt laste opp din oppgave med "dra og slipp" eller klikke på "Velg filer" (se bilde til høyre).

Tips! - Lever i god tid, du kan endre innleveringen inntil mappen stenger!


Fronter Tips og Hjelp